RSS feed hoe werkt dat (niet)

×Het verhaal

Hoe lees ik een RSS-feed? Oftewel hoe krijg je updates als er iets nieuws gemeld wordt op de website van GeerTrui?

Om een RSS-feed te kunnen lezen heeft u een RSS-reader nodig. Dit is een programma dat RSS-feeds automatisch voor u ophaalt en ze bundelt in één overzicht. Op internet zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Feedreader is een veelgebruikte gratis RSS-reader. Maakt u gebruik van Firefox of Safari? Dan hoeft u geen RSS-reader te installeren. Deze programma’s hebben een ingebouwde RSS-reader. Gebruikt u Google Chrome dat kunt u via de webstore een extra gereedschap installeren waarmee u de feeds kunt lezen (zoek op rss).

EN in Outlook schijnt het zo te werken:
Een abonnement op een RSS-kanaal nemen –> zoeken, kan geen hyperlink maken, want ben dronken in een achtelijk cafeetje in Italia. Moet 500 e-mails wegwerken en ook nog de website updaten. Kan nooit goed gaan. Terwijl Trui buiten op het terras zit te mokken 🙁
wordpress-tip-afbeelding-in-rss-feed

+Foto's
+Delen
+Informatie

Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Auteur: Geert

Categorie: Columns