Image Alt

Verhalen

Ceder Mountains

Geen cederboom te bekennen, allemaal gekapt vanwege de houtopbrengst, maar een straf herbeplantingsprogramma (mooi scrabbelwoord) geeft weer hoop. Deze Rocky Mountain achtige bergen vormen een hoge rug in de WestKaap en worden met de dag mooier. Vooral omdat de herfst is ingetreden. Met koude winden en vooral op deze hoogte tot 1500 meter, lage temperaturen teistert dit seizoen ons Afrika-gevoel. Dit hadden we niet verwacht.

Toch is dat raar, zouden we deze uitzichten in Noorwegen cadeau krijgen, dan was ons devies: Jas aan, pet op en vooruit met de geit, genieten. Hier in Afrika moeten we die slag nog maken. We lijken ├ęcht een beetje van slag door de lage temperaturen en de kou. Mijn humeur lijdt daar behoorlijk onder.

Die ochtend krijgen we een bericht van een vriend die zojuist een wijnproeverij heeft bijgewoond van een wijnboer uit het Cedergebergte, maar dan wel in Nederland. Een paar uur laten staan we op de stoep, genieten van een mooie, maar kostbare witte wijn en verbazen ons over hoe klein de wereld toch is. Zaterdag een proeverij in Nederland, zondag een berichtje, maandagochtend zijn we present, op een afstand van een paar duizend kilometer.

We kappen ons een rotje aan hout. Klieven dat het een lust is en zorgen voor een fors vuur. Immers we zijn koud, de stoelen zijn natgeregend door onze eigen luiheid en de avonden zijn lang. Immers om 18.00 uur is het al pikkedonker. Trui tovert een herfstmaaltijd tevoorschijn, we nuttigen een glaasje wijn en om 20.30 gaan we slapen. We slapen soms meer dan 12 uur per nacht en dat is niet van vermoeidheid, maar gewoon het ritme van de zon die onze luiheid omarmt.

We besluiten de volgende ochtend vroeg te gaan wandelen. We zijn geen echte hikers, maar genieten van het de berg op kuieren compleet met onze wandelstokken waar we in Nederland nog steeds om worden uitgelachen. We genieten voor 100%,  de zon komt af-en-toe te voorschijn en doordat we er een fors tempo inzetten is kou niet aan de orde. We zijn na een uurtje of drie weer terug en tevreden over onze wandelprestatie. Ceder Mountains, jullie zijn prachtig.