Image Alt

Verhalen

Warmwaterbron van Warmwaterberg

Een spirituele ervaring.

Warmwaterberg is de naam van de plaats. Tussen Barrydale en Ladismith in de Karoo van Zuid Afrika. Diep onder de grond wordt al honderden jaren warm, ijzerrijk water opgepompt. Een onophoudelijke stroom, lichtelijk bruin water met een temperatuur tussen de 25 en 42 graden. Gister, bij aankomst, een kwartiertje vertoefd om alle spieren te laten ontspannen. Maar het is vakantietijd en de kinderen genieten even hard, maar iets luidruchtiger, als wij.

De volgende ochtend zijn we alleen in dit Romeinse bad van behoorlijke afmetingen. We badderen wat door dit heerlijk warme water tot ik onder de bronstroom kom te staan, de plaats waar het warme water het bad in wordt gestort. De zon staat recht op mijn hoofd, ik sluit de ogen en voel een warme, bijna magische energie op mijn schouders welke me helemaal omhullen.

Mijn armen gaan gewichtsloos opzij.
mijn benen steunen licht op de ondergrond.
De zon prikkelt mijn voorhoofd
het water weerspiegelt de zon en mijn gezicht.

De rust die me omarmt is van een buitenaardsheid.
al mijn denken wordt stilgezet.
Een aardse kracht neemt mijn geest over
stelt vragen over mijn leven, over mijn zijn.

In hetzelfde tempo als de vragen komen
volgen de antwoorden.
Als vanzelfsprekend en niet uit mijn denken
ze vullen gaten op in mijn niet weten.