Image Alt

Verhalen

Tignes, vrijgezellenavond

Voor Tommy is het natuurlijk elke dag hetzelfde ritueel van tent afbreken en weer opbouwen. In ons weekritme past 1 camping per week. Gewoon om water te tanken (doen we ongeveer een week mee) en een wasje te draaien. Elektra is ruim voorhanden door de solars op het dak. Vandaar dat we Tigne kiezen, een plaats waar het een forse 10 graden minder warm is dan in Annecy vanwege de hoogte.

Trui en ik gaan al wandelend het dorp verkennen, wat in een oogwenk is gebeurd. Het is een vakantiedorp en alles, op één café na, is gesloten. De wandeling is lekker fiks en onderweg zien we nog een heerlijk snelstromende rivier met dito waterval.

De camping is leeg, maar wordt snel aangevuld met Mountainbikers uit Liege en omgeving en door een paar maffe Fransozen, waarvan er een gaat trouwen. Tuurlijk bizar uitgemonsterd in een groene maillot die hij verplicht is het hele weekend te dragen. Overvloedig wijn en bier, maar vooral de niet aangelengde Ricard vliegt in het rond. Vanwege onze Hollandse afkomst wordt er ook fluks een pretsigaret voor de dag getoverd. Aan Trui geen kind meer.
naamloos (1 van 1)

naamloos (1 van 4)

naamloos (2 van 4)

naamloos (3 van 4)

naamloos (4 van 4)
Ach, twee nachtjes camping is zo slecht nog niet. Maar mijn hart verlangt naar de vrijheid van het bos, zonder al die gekke mensen.