Image Alt

Verhalen

Nog steeds in Oostenrijk

– Oostenrijk heeft al genoeg Hollanders op bezoek (elke 3e nummerplaat is geel en zwart).
– Oostenrijk heeft niks nieuws te bieden.
– Oostenrijkers zijn eigenlijk behoorlijk rechtse donders.
– Landschappelijk best saai.
– Je hebt een kostbaar vignet nodig.
– Je kunt niet wild kamperen.

Meer vooringenomenheid valt nauwelijks te verzinnen. En juist daarom lijkt het dat we inmiddels nog steeds in Oostenrijk zijn en het geweldig naar onze zin hebben. Inderdaad, de Hollanders zijn in grote getale aanwezig, maar ook de prachtige wandel- en fietspaden waar onze landgenoten dol op zijn, evenals wij. We ervaren alleen maar hartelijke mensen, geen onvertogen woord. Als we wild kamperen, dan is niemand die daar moeilijk over doet. Landschappelijk vinden we het bijna feeëriek, prachtig. En dat vignet: heb je alleen nodig op de snelwegen, waar wij natuurlijk niet komen. Zie daar de meeste vooroordelen om zeep gebracht en het lijkt bijna een sport om juist met die vooroordelen ons voordeel te doen. Onszelf het tegendeel willen bewijzen.

Twee kleine anekdotes:
– Goede vrienden van ons Bert & Ria, onze rolemodels omdat ze hun stenen huis al eerder verruild hebben voor een huis op wielen, mopperen regelmatig over de bergen die ze op moeten met hun 11 tons MAN truck. Iets met hun dieselpomp klopt niet en daarmee wordt kleine heuvel al een bezoeking.

Komen wij voor een stijging van 23% en hebben we alle negatieve adviezen van andere reizigers goed in de oren geknoopt, maar Bully gaat in de aanval. Na een paar kilometer valt Bully vrijwel stil en roept Trui-lief: “moeten we nu dat hele eind nu teruguit rollen…?” om dan de echte 1e versnelling pas te gebruiken. (deze gebruiken we nooit bij het wegrijden omdat deze heel kort is). Bully kruipt omhoog, zie de foto die we hebben bijgevoegd. De kilometerteller geeft niets aan, maar we bewogen wel  Langzaam maar zeker omhoog.
Om bovenaan in een wolkbreuk terecht te komen waar we beiden dolblij mee waren. Want de hitte van de afgelopen dagen is blijven aanhouden.
naamloos (6 van 9)

naamloos (7 van 9)

naamloos (1 van 9)

naamloos (2 van 9)

naamloos (3 van 9)

naamloos (9 van 9)

naamloos (5 van 9)

naamloos (4 van 9)

naamloos (8 van 9)
Ook een foto van een Ferrari, mooie kerel helemaal chique bekijkt onze auto en stelt voor te ruilen. “Zo meteen oversteken, we regelen de overschrijving hier op het postkantoor”. Het antwoord was natuurlijk logisch…..