Image Alt

Verhalen

Etna

Voorafgaand aan ons bezoek aan de ETNA een paar ziekenhuizen en dokters bezocht om helder te krijgen wat we moeten doen met de poliepen van Trui in haar neus. De bezoeken waren weinig vertrouwenwekkend. Een bevriende arts in NL vatte het samen: beter het land ontvluchten en een voodoo priester opzoeken, dat is veiliger. Gaan we dus maar doen 🙂

In 2002-2004 was ik met een paar motormaten op de ETNA, precies op het moment dat er een geweldige eruptie was. Wij natuurlijk op de motorfiets de vulkaan op, met een GS kan dat gewoon. De soort padjes zie je op de foto’s. Tot het moment dat er een politie-helicopter ons onvriendelijk toeschreeuwde: omdraaien of we schieten. Nou ja, we spraken geen Italiaans, maar het was duidelijk. Tijdens die eruptie ging er maar één restaurant de berg af, overdekt met lava. We keken vandaag en vonden één pikant huisje.

Vandaag met de kabellift naar 1900 meter gegaan, € 24 per persoon, maar vooruit. We waren verrukt over het uitzicht, die grote berg zoveel rook te zien produceren. Ik doe even voorzichtig met de sigaren, maar heb de grootste opgestoken, uit eerbied voor die geweldige kracht.

Beetje ongeloofwaardig, zijn nu in Tunis en ik probeer de foto’s van ETNA te uploaden 😉