Image Alt

Verhalen

Van Kenya naar Uganda

Met treurnis in ons hart verlieten we Ethiopië, we konden het gewoon niet geloven dat we nóg zo’n aardig volk en zo’n prachtig land zouden gaan vinden. Datzelfde gevoel hadden we toen we Kenya verlieten. De theeplantages, het als maar groene, rijk bebouwde land, ook Kenya bleek een geweldig land waar we dik drie weken hebben doorgebracht.

Nu is het volgende land Uganda. Het binnenkomen viel tegen, $ 300 voor visa, roadtax en verzekering (we hebben een topverzekering voor alle landen, maar hier kregen we geen toegang). Dat valt tegen, maar na anderhalf uur soebatten, hebben we het maar opgegeven, vechten tegen de bierkaai L Benieuwd hoe mijn collega-reizigers dat hebben gedaan, bij deze post waren ze niet te vermurwen.

We wilden niet ineens door naar Kampala, we stopten bij Jinga. Natuurlijk een parkeerplaats aan het Lake Victoria met prachtige zonsondergangen en een keur aan activiteiten. Raften, kajakken, mountainbiken, meerdaagse kanotochten, maar allemaal tegen extreme prijzen. We proberen hier van $ 50 per dag rond te komen (inclusief diesel) maar als je dan een kajaktocht van twee uur ziet staan voor $ 75 per dag, dan halen we dat niet. Dus gewoon geen kajak. Een bord naast onze overnachtingsplek gaf aan: beautifull waterfalls. Toegang tot het park maar € 3 per persoon, dus Why Not? Op de plek aangekomen blijken de watervallen verdwenen doordat er een dam was gebouwd. Dit was al een jaar zo, maar de verkoop van de bonnetjes ging gewoon door. Reclameren heeft weinig zin, men spreekt dan ineens geen Engels meer, alleen Swahili.

Drie volle dagen de gast van SolarNow, een collega bedrijf van ons eigen Zondag Solar en daar een leuke klus gedaan. Volledig opgefrist Kampala markt bezocht en genoten van de verscheidenheid. Van het voedsel, de mensen, het klimaat. Lekker 25 graden hier.