Image Alt

Verhalen

What is in a name?

Ronnie is al niet te jong meer, heeft een baard van zeker 60 cm en zijn grijze touwtjes heeft ie op zijn achterhoofd ook samengebonden tot een staart. Bij nader inzien heeft hij wat van een kabouter door zijn geringe lengte, zijn dikke buik en lange baard. Geboren in Wales heeft hij al jarenlang een pub in de Zuid Afrikaanse Karoo, tussen Barrydale en Ladismith. Maar zijn leeftijd en de teruglopende belangstelling maakte dat hij behoorlijk de smoor in kreeg. Hij stond op het punt het gewoon maar op te geven. Om dat besluit te onderzoeken neemt hij een paar dagen vrij en laat vrienden op zijn pub passen.

Hij heeft het besluit genomen, maar op de dag dat hij terug komt is er niet die ene, gebruikelijke klant, maar staan er zo maar 10 auto’s. Hij begrijpt er niets van, zeker niet als het de volgende dag nóg drukker blijkt te worden. De vrienden die op zijn pub hebben gepast staan wat schuchter te grinniken als hij hun om een verklaring vraagt. Tot hij plots opkijkt naar zijn naam op de gevel.

Jarenlang stond er op zijn gevel:
Ronnies
Shop.

Nu staat er:
Ronnies Sex
Shop.

Nu is het de drukste pub in de wijde omgeving. Zelfs magazines van Kaapstad benoemen het als een fenomeen en elke reiziger stopt. Hij heeft, om zijn naam eer aan te doen, gewoon uit gekkigheid dus, maar gevraagd of de dames en heren hun ondergoed ergens in de bar willen ‘parkeren’. Met als gevolg dat er honderden BH’s (uit Nederland vallen ze meteen op), slipjes,  en onderbroeken in de bar hangen.

Willen we niet voor onderdoen en een slipje van Trui moet er dan ook aan geloven. ‘Wel met een originele tekst’ krijgen we te horen én de naam van de drager. Hij sputterde ook nog dat het gebruikelijk is dat hijzelf de dames van hun lingerie verloste, die ouwe snoeper. Maar goed, we hebben ons best gedaan en de tekst ‘Take a sniff’ bracht twinkels in zijn ogen. Zo’n 70 jaar oud en nog vol levenslust.

Een marketing-les van jewelste: what is in a name: eigenlijk alles wat je graag zou willen! Why Not!